Skærmbillede 2020-03-28 kl. 08.28.26

SWEET 100 tomat

20,00 DKK

MELLEMSTOR COCKTAILTOMAT MED TOMATERNE PÅ LANGE FORGRENEDE KLASER

Ikke på lager

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Sweet 100 er en mellemstor cocktailtomat med mange frugter på forgrenede lange klaser.

Plantes i enten plantesæk, krukke eller direkte i jorden. Det er vigtigt, at det er en god næringsrig jord, da tomaterne har et stort næringsbehov for at kunne danne mange smagfulde tomater hele sommeren.

Plantes med god afstand, da planterne bliver store og har et stort behov for lys. Der skal være mulighed for at binde tomaterne op ad en snor eller til en stok, da planten bliver for stor til at kunne stå selv.

Planten må ikke tørre ud, og det er vigtigt at den har tilgang til næring gennem hele sæsonen, så er den plantet i plantesæk/kapilærkasse skal der blandes drivhusgødning i vandingsvandet hver gang, der vandes.

For at få det bedste ud af dine tomatplanter er det vigtigt at knibe sideskud af hele sæsonen – det er de små skud, der kommer i bladhjørnerne. De fjernes, når de er store nok til at få fat i. Pas på med at lave for store sår når de brækkes af, da det er en indgang for svampesygdomme. Der kan også med fordel med brækkes blade af tæt på klaserne med tomater så de får godt med sollys.

Blade under nederste klase kan også fjernes efterhånden som klaserne modnes, det sikrer lys og luft inde ved planten gennem sæsonen.

Tomater er selvbestøvende, men det er en god ide at ryste planten lidt for at sikre optimal bestøvning af planterne et par gange om ugen.

Sidst i august klippes topskuddet af planten af, dette vil stoppe væksten af planten og den vil bruge energien på at udvikle alle de sidste tomater, der allerede er sat.