Skærmbillede 2020-03-28 kl. 09.01.29

HOT BANANA chili

20,00 DKK

MEDIUM, STYRKE 3
Hot Banana – en tidlig sort med store flotte frugter.

Ikke på lager

Kategori: Tag:

Beskrivelse

Plantes i enten plantesæk, krukke eller direkte i jorden. Det er vigtigt, at det er en god næringsrig jord, da chili profiterer godt af en god, stærk, sund rod for at give masser af frugter hele sommeren.

Når chili plantes skal den have støtte til at gro op ad, enten en stok eller en snor ned fra loftet, og plantes i samme dybde, som de har i potten.

Den første par uger efter plantningen skal der kun vandes med rent vand, da der er næring i jorden, som planten kan optage, Chili har bedre af at mangle vand og gødning en gang imellem end at få for meget.

Din chili vil hurtigt begynde at sætte blomster og danne frugter, men for at sikre en god forgrening af planten er det vigtigt at fjerne de første 8-10 blomster, det vil sikre, at planten bliver stor med en masse grene, der giver mange frugter hele sæsonen, i stedet for en ranglet plante med få frugter.

Når din chilli er godt i vækst og blomstrer skal den bestøves for at give frugter. Den er selvbestøvende, men der er ikke så meget vind i drivhuset til at ryste planten, så gør det til en god vane at ryste lidt med planten en gang om dagen i blomstringstiden. Blomsten falder af efter bestøvningen og der vil vokse en chilifrugt frem.

Temperaturen i drivhuset må ikke blive for høj. Planten kan godt tåle en god varme, men den laver ikke nye blomster, hvis temperaturen er over 25 grader. Skyg evt. drivhuset, hvis det bliver en rigtig god sommer.

VANDING:
Det er vigtigt, at din chiliplante for lov at tørre ud mellem vandingerne, det skader den ikke at bladene begynder af hænge lidt midt på dagen inden at den får vand, det kan sætte væksten tilbage eller slå planten ihjel med for meget vand og gødning.

HØSTNING:
Der går op til 4-5 uger før de når den endelige størrelse og ca. 6 uger fra blomstringen inden du kan begynde at høste af den, prøv dig frem for at finde den rigtige styrke og høst når det passer.